RPG forum Palanin Seznam forumov
RPG forum, kjer vaša domišljija postane resničnost




Zgodovina Palanina

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    RPG forum Palanin Seznam forumov -> Palanin kot svet
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor
Sporočilo
Nessa
Glavna vilinka


Pridružen/-a: 31.07. 2007, 15:06
Prispevkov: 840

PrispevekObjavljeno: 03 Avg 2008 19:42
     Naslov sporočila: Zgodovina Palanina
Odgovori s citatom

I. vek
Na začetku je bila Zemlja in bil je Zrak in bila je Voda in bil je Ogenj. Vsak od njih je bil ujet v temo in je taval po prostoru in času, ne da bi se kdaj srečali. Bili so bogovi in bili so snov in bili so vse in hkrati nič. Tam so bili od začetka časa in tam bodo, ko se bo doba Palanina končala.

Nato je prišla svetloba. Sprva tanek žarek je postajal vse debelejši, dokler ni osvetlil vseh štirih elementov. In eden drugega so začutili in se spoznali in se srečali poleg centra žarka.

Najprej sta se srečali Voda in Zemlja. Združili sta se in se objeli in zlili ena z drugo, da so nastala tla in v njih jezera, reke in morja. Nato sta se srečala Ogenj in Zrak in se objela in združila, in nastal je veter in nebo in na nebu je bilo sonce in luna in mnogo zvezd. Nato sta se Nebo in Tla pričela pomikati skupaj, dokler nista trčila tam, od koder je prihajal žarek svetlobe, ki jih je zdramila. In tla so se zatresla, vode so zavalovale, veter je zapihal in sonce, luna in zvezde so se pričeli premikati. In v samem centru trka je nastal kamen, ki je od takrat naprej večno seval Prvo svetlobo.

II. vek
Dolgo časa je obstajal svet, ki se še ni imenoval Palanin. Elementi so mu vladali in bolj, ko so postajali snov, manj so se čutili bogove. In ko so se zavedli, da vladajo eden drugemu, vsak s svojo močjo, enakovredni, da so ujeti drug v drugega in da so ustvarili svet, takrat so se zavedli, da bodo tako vladali, dokler Prva svetloba ne izgine. In tako so še zadnjič usmerili svoje moči v kraj, od koder je prihajala Prva svetloba in tam se je zalesketalo Prvo drevo. In drevo je raslo in se zavedlo samega sebe in zagledalo nov svet okoli sebe in kamen in svetlobo. In zadihalo je in zaživelo in bilo je prvo življenje na Palaninu. Svoje seme je poslalo v tla, daleč okrog po Palaninu in zemlja in voda sta imeli rastline, živa bitja, v katere se je prelivala njihova moč.

Dolgo je trajalo, da se je cel svet napolnil z zelenjem, toda ko se je, so elementi ponovno združili moči in ustvarili so živali. In živali so pričele jesti rastline in druge živali in tako pomagale, da se je moč elementov, ki je prehajala v rastline, vračala nazaj vanje in tako se je ustvaril krog življenja.

Dolgo so živali in rastline poseljevale Palanin in živele so in se množile in tako je Palanin dobil življenje, ki je imelo svojo voljo, toda bil je omejen s smrtjo, da se je moč počasi vračala v elemente same.

Nato so elementi še zadnjič združili svoje moči, jih povezali in pomagala jim je svetloba in ustvarili so še misleča bitja. Njim so dali veliko sposobnosti, njim so dali moč, da se med sabo vojskujejo in da zavladajo vsem ostalim bitjem. In tako so bogovi postali le še Snov in bitja, ki so nastala, so se vključila v življenjski krog. Tako se je končal drugi vek in se začel tretji.

III. vek
Na začetku tretjega veka so bila vsa misleča, nadrejena bitja enaka drug drugemu in spoznala so, da so tam, da vladajo, preživijo. In tako je nastala prva vas in prvi kralj, katerega ime se je izgubilo skupaj s časom.

Misleča bitja so nato ugotovila, da lahko odidejo v različne kraje in tako so se pričela prva potovanja in prve selitve. Nihče ne ve natanko, kako so ta bitja izgledala, toda znano je, da so bitja, ki so ostala v bližini kamna, prva prevzela podobo, ki jo nosijo še sedaj. Sami sebe so imenovali vilini. Bili so edini, ki jim je svetloba namenila življenje, ki se po naravni poti nikoli ne konča. In častili so naravo in svetlobo in okrog kamna, ki je seval Prvo svetlobo so zgradili svetišče in ga poimenovali Sijoči kamen.

Druga bitja, katerih nastanek je znan in ki so takoj za vilini prevzela svojo današnjo podobo, so bili demoni. Demoni so nastali iz skupine Prvih Mislečih, ki so se sprli z vsemi ostalimi bitji in so se umaknili globoko pod zemljo. Kmalu je postalo znano, da nimajo vesti, tako kot vilini in razvili so se v mnoge oblike.

Bitja, ki so se umaknila v gore, so bila majhna, čokata in precej močna. Prevzela so obliko, ki jim je v tistih razmerah najbolj pomagala in imenovali so se škratje. Vilinom in demonom so izdelovali orožje in v notranjosti gora gradili mesta. Njihova zgodovina se še večkrat preplete z zgodovino ljudi.

Četrta skupina bitij se je skrila globoko v gozd in prevzeli so obliko, po kateri so danes znani palčki. Postali so majhni in nevarni. V vojnah in bitkah, ki so jih rase bile med sabo so se obračali na stran, kjer se jim je godilo najboljše. Tako so med ostalimi bitji zasloveli kot plačanci ali najeti morilci.

Nazadnje izmed vseh ostalih so nastali ljudje. Poselili so večino sveta, se razkropili po celi deželi in jo poimenovali Palanin. Izmed vseh so začeli največ vojn in znani so bili po tem, da niso imeli nobene prav posebne sposobnosti, toda bili so nekakšen most med vsemi ostalimi rasami. Tako so zgradili Mesto, kamor lahko zaide kdorkoli.

Ljudje so se med sabo mnogokrat vojskovali in se borili za ozemlje, so pa tudi odkrivali zemljo, ki jim prej ni bila znana. Tako so naleteli na gore in v njih na škrate. In dobrodušni škratje so jih gostoljubno sprejeli, toda ljudje so jih zasužnjili in jih dolga leta silili na delo v rudnikih. Tako so se škratje, kar jih je še ostalo, umaknili v podzemlje, in na novo skopali rudnike in rove, kajti njihova mesta so bila uničena. Tako so se skrivali in edina vez med njimi in ostalimi rasami so redki človeški trgovci, ki so jim še zaupali in jim prodajali orožje in ostale izdelke, po katerih so bili znani.

Ko je divjala vojna med ljudmi in škrati, se je nekaj ljudi obrnilo proti svoji rasi, toda niso stopili na stran škratov. Namesto tega so se umaknili v podzemlje in tam živeli z demoni, ki so jim pomagali, da so odkrili svoje moči, po katerih so bili znani že, ko so živeli med ostalimi ljudmi. Tako so nastali magi.

Obstajala pa je tudi določena skupina ljudi, ki je bila še bolj drugačna od ostalih. Nek dogodek v preteklosti, ki ga ne pomni nihče, ki ni nikjer zapisan, razen v elementalih samih, je dovolil svetlobi in elementom, da so se še močneje dotaknili teh bitij in jim dali sposobnost, da te elemente obvladajo. Vsakemu elementalu je bila dana moč dveh in tako je nastala nova rasa. Elementali so živeli pomešani med vsemi rasami, najbolj med ljudmi, kajti njim so bili najbolj podobni. Razkropljeni po celem svetu so čakali na vek, ki bi jim namenil vladanje.

Tako so nastala domorodna bitja v Palaninu. Obstajale so legende, da onkraj Neskončnega morja leži drug svet, toda nihče ga ni nikoli preplul, niti niso bili znani stiki z morebitnimi drugimi bitji. Tretjega veka je bilo tako konec.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    RPG forum Palanin Seznam forumov -> Palanin kot svet
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas

Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  


MSAstonia Theme © Matt Sims 2004
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group