RPG forum Palanin Seznam forumov
RPG forum, kjer vaša domišljija postane resničnost




Brogur

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    RPG forum Palanin Seznam forumov -> Opisi posameznikov
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor
Sporočilo
Brogur
Škrat


Pridružen/-a: 21.05. 2009, 15:04
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 21 Maj 2009 16:34
     Naslov sporočila: Brogur
Odgovori s citatom

Ime:
Brogur, med kameradi poimenovan tudi Dagtor

Rasa:
Škrat

Starost:

129

Izgled:

Brogur je po svojem izgledu tipični škrat. Obraz mu prekriva gosta, dolga črna brada, ob straneh in na hrbet pa mu padajo dolgi, kot oglje črni lasje, speti v dva čopa z zlato sponko. Tudi njegova brada je okrašena z zlatimi ter srebrnimi sponkami, ki zaključujejo umetelno prepletene kit njegove brade.
Sredi zgubanega, utrdelega in odločnega obraza nekoliko temnejše polti žarijo globoke, temno modre oči. Njihov predirni pogled je že kdaj pognal sovraga v beg, saj se, naphane z besom, bleščijo ter lesketajo z blaznim žarom in ni malo tistih, ki prisegajo da so v besnem pogledu uzrli valovečih tolmunov najglobljih predelov sveta.
Tudi drugače je Brogur nekoliko drugačen kakor morda preostali škratje. Od njih je celo za malo manj kot eno ped viši, pa tudi po konstituciji ni tako krepak, ako čeravno njegov udarec udari prav tako močno ali pa še bolj kot mnogih drugih.
Kar se njegove oprave tiče, moramo pogledati različne priložnosti, ob katerih ima drugačne oprave.
  1. Na svojem domu, ter na drugih socialnih druženjih se opravi ponavadi v tuniko temno modre ter zelene barve s srebrnim pasom ter smaragdnimi manšetnimi gumbi. Prav slednji so deležni še posebne pozornosti, saj predstavljajo enega večjih kovaških ter draguljarskih dosežkov Brogurjevega očeta Drogorja, sedaj že pokojnega mojstra umetelnega kovstva.
  2. Na svojih potovanjih je ponavadi oblečen v rjavo usnjeno potovalno opravo, pod njo nosi verižno srajco, premo vsega skupaj pa še siv plašč z oglavnico.
  3. Njegova bojna oprava sestoji iz dvoročne sekire, težkega jeklenega oklepa, ki prekriva celotno njegovo telo ter visokega, umetelno okrašenega šlema.

((Dokler ne bom mogel IC kupiti teh stavri bom pa že poskrbel skozi RP da jih imam na popravilu morebiti))

Posebnosti:
Tako kot njegov oče, je tudi Brogur vse od malih nog preživljal dneve v kovačiji ter se učil prvin kovanja. Začelo se je z nepomembnimi izdelki široke rabe, nadaljevalo s kovanjem orožja ter oklepov ter nazadnje pri oblikovanju dragih kamnov in žlahtnih kovin. V zadnjih letih je s svojo predanostjo in veliko zagnanostjo že presegel znanje in sposobnosti svojega očeta in tako nadaljuje dolgoletno tradicijo, ki gre že 16 rodov v preteklost, kot eno najprestižnejših kovaških ter draguljarskih obrtnih delavnic med škratjim rodom.

Življenjepis:
Brogur je bil rojen v letih miru in kot se za škrata spodobi - globoko pod zemljo, v enem poslednjih škratjih mest. Svojo mladost je preživljal ob očetu v kovačiji, v mestni kronološki stavbi, zakaj zgodovina in vse z davnino ga je nadvse zanimalo, ter mu tudi kasneje obsežno pomagalo pri njegovih obrtniških izdelkih.
Izobraževal se je pri starih preučevalcih run ter zapisov. Fascinirala ga je monumentalna, ogromna gradnja škratov davnine in se je tudi preizkusil v klesanju ter gradnji, a je kaj kmalu ugotovil da to vendarle ni tisto, kar si želi početi tekom svojega življenja.
Zaposlil se je v družinski draguljarnici, kjer je deloval kot osebni pomočnik svojega očeta, po njegovi smrti pa tudi prevzel njeno vodenje. S prevzetjem te nove, pomembne funkcije se mu je tudi znatno povečal družbeni ugled, ki pa terja tudi številne druge opravke, tako da v zadnjem času vodenje delavnice prepušča svojim sodelavcem. ((Življenjepis res ne more pomagati pri samem RPju - nenazadnje je tako, da se bo njegova zgodba, čeprav je že v moji glavi, odvijala tekom RPja in je nekako prekompleksna za pričujoči življenjepis. Tako da, a več boste le morali spremlajti ta karakterj Wink))

Element:
Ogenj
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
All knower
Elemental (starešina)


Pridružen/-a: 25.08. 2007, 00:22
Prispevkov: 259

PrispevekObjavljeno: 22 Maj 2009 00:05
     Naslov sporočila:
Odgovori s citatom

Dobrodošel! Kaj naj rečem drugega, kot da si sprejet. Very Happy

P.S.: Ne pozabi si urediti podpisa.
_________________
Imetje:
-Zmaj zvit v palici
-Velika jadrnica 'Lyka'
Denar: 1020,00 zlatnikov
Poškodbe: /
//LYKA LINE - prevozi, potovanja, ekspedicije(POMOL)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    RPG forum Palanin Seznam forumov -> Opisi posameznikov
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas

Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  


MSAstonia Theme © Matt Sims 2004
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group