RPG forum Palanin Seznam forumov
RPG forum, kjer vaša domišljija postane resničnost




Pomol
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    RPG forum Palanin Seznam forumov -> Morje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor
Sporočilo
All knower
Elemental (starešina)


Pridružen/-a: 25.08. 2007, 00:22
Prispevkov: 259

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2009 23:22
     Naslov sporočila:
Odgovori s citatom

AKja je veter skupaj z njegovim zmajem razprtim iz palice odnesel iz mesta nazaj proti obali in pomolu. Pristal je na svetlo rumenem pesku, ki se je raztezal čez ves ta del obale. Obrnil se je proti pomolu in s koraki rahlo ugrezujočimi v pesek prikorakal do začetka njegovega nedavno obnovljenega pomola. Kot ponavadi je pogledal nabiralnik in v njem našel zvit list, že malo premočen zaradi visokih pluskajočih valov na obali. Razvil ga je in ugotovil, da je nekdo najel privez. Zraven je bilo tudi nekaj drobiža, ki pa ga je spravil v svoj hlačni žep. Ko se je razgledal po pomolu, pa je ugotovil da je najemnik že odplul.

Sprehodil se je po pomolu, do svoje jadrnice in od zunaj preveril če je vse v najboljšem redu. Nato pa se je po leseni brvi prislonjeni na pomol povzpel na krov. Mimogrede je še vzel mokro krpo in pobrisal tla, ki so bila cela drobnih delcev soli, vode ki jo je morje naškropilo na krov in jo je potlej sonce posušilo. Zložil je še nekaj vrvi, nato pa je svoj korak usmeril proti vratcem, ki vodijo v podpalubje. Stopal je po rahlo škripajočih stopnicah, ko pa je stopil z zadnje pa je okoli svojih nog začutril mraz. Hodnik je bil mračen in ponavadi tudi hladnejši od drugih prostorov, saj v primerjavi z drugimi prostori ni imel oken, le vrata na vrhu stopnic. Mraz okoli njegovih nog je postajal čedalje bolj hladnješi ter mokrejši. Ko se je rahlo nagnil na stran in s tem premaknil senco, ki mu je zavrala pogled je na tleh opazil odsev, ki je rahlo valovil. Takoj mu je bilo jasno da je na tleh voda. Kot je navada mornarjev je v vodo potopil prst in okusil tekočino. Kajti, če bi voda bila slana, to nebi pomenilo nič dobrega, saj to lahko le pomeni da jadrnica pušča. Voda je bila na srečo sladka. Z vedrom je počasi in mukoma končno spravil večino vode ven, po daljšem podrobnejšem pregledu podpalubja pa je ugotovil, da so na večih mestih na stropu razpoke in tako je deževnica imela prost dostop v notranjost jadrnice. Odpravil se je z jadrnice do bližjega gozda, kjer je z iglavcev pobral smolo in jo odnesel na jadrnico. Na soncu je s pomočjo leč teleskoav kovinski posodi stopil smolo in se nato lotil krpanja razpok.
_________________
Imetje:
-Zmaj zvit v palici
-Velika jadrnica 'Lyka'
Denar: 1020,00 zlatnikov
Poškodbe: /
//LYKA LINE - prevozi, potovanja, ekspedicije(POMOL)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Luciane
Elemental


Pridružen/-a: 05.08. 2009, 09:23
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2009 18:18
     Naslov sporočila:
Odgovori s citatom

Luciane je pritekla na pomol in se vsedla. Upala jed a se nobeden ne bo zmenil zanjo. V stekleničko je nalila malo morske vode in jo dobro začepila. vstala je in šla čisto do konca pomola, kjer je spet sedla ter odčepila stekleničko. POčasi je poiskusila vodo in ugotovila okus. Dobro si ga je zapomnila in poiskusila z enostavnim urokom da je preiskusila če še približno obvladuje vodo. Ko je končala je ponovno poiskusila in... Uspelo ji je. Voda ni bila več slana ampak je imela okus po navadni vodi. Dobro, še vedno znam z vodo pa ogenj? Razmislila je in se odločila da bo poiskusila kako zna z ognjem in za to potrebuje prostor. Odlila je vodo nazaj v morje in vstala. Poiskusila bo če ji uspe da ogenj spremeni obliko.
_________________
2000 zlatnikov
Elementalna palica
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    RPG forum Palanin Seznam forumov -> Morje
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  


MSAstonia Theme © Matt Sims 2004
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group